We boekten vorige week een eftelingarrangement in het Van der Valk in Gilze-Rijen.
Bij dit arrangement zat ook een 3-gangenkeuzemenu.
We reserveerden ons tafeltje om 20.00 uur. De hotelzaal zat erg vol en het was in het begin erg druk.
We kregen een tafeltje voor twee personen. De tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar.
Gelukkig waren er al veel mensen klaar met eten of met het dessert bezig. In de loop van de avond werd het dus al vlug weer rustiger.
We kregen een keuzemenukaart.
Elke gang bestond uit 7-8 keuzes.
Waarvan telkens de helft van de gerechten met een toeslag (2,5 euro voor het voorgerecht en dessert, 3,5 euro voor het hoofdgerecht) aangeboden werden.
Bij het voor- en hoofdgerecht zat ook telkens 1 vegetarisch gerecht.
Na het bestellen van de drankjes maken we onze keuze bekend aan de ober.
En al vrij vlug komt ons eerste gerechtje.
We gaan beiden voor de garnalenloempia met twee krabkroketjes met mosterdmayonaise.
Het wordt geserveerd op een rechthoekig bordje. De garnalenloempia is wat taaier maar het smaakt wel.
Mijn krabkroketjes zijn erg verschillend van kleur en ik twijfel even of het wel allebei krabkroketten zijn.
Ze zijn het wel…waarom ze dan zo verschillende kleur hebben, is nog de vraag…
Terwijl het alweer iets rustiger wordt in het restaurant… volgt het hoofdgerecht.
Martijn bestelt een gebakken kipfilet met roerbakgroenten en oosterse saus.
Ik ga voor de varkenshaasmedaillons en kies een champignonsroomsaus.
Natuurlijk krijgen we ook weer wat extra bakjes erbij: komkommersalade, appelmoes, mayonaise, witlof in een bechamelsaus met ham, friet en gebakken aardappeltjes.
Op ons bord ligt ook een stukje aardappelgratin die ik erg lekker vond.
De medaillons zijn bruin gebakken aan de buitenkant en aan de binnenkant mooi rosé.
Voor het nagerecht ga ik voor de frisse pudding met warme bosvruchten.
Het bordje ziet er leuk uit. Aan de binnenkant van de pudding zit een chocolade cupje dat gevuld is met een rodevruchtensausje.
Het sausje en de bosvruchten in het kommetje zijn wat te zurig naar mijn smaak.
Martijn neemt een speciale koffie met Baileys.
Garnalenloempia en twee krabkroketjes met mosterdmayonaise
***
Gebakken kipfilet met roerbakgroenten en oosterse saus
Twee varkenshaasmedaillons met champignonsroomsaus
***
Koffie met Baileys
Frisse huisgemaakte pudding met warme bosvruchten
Lekker!
- goedgevulde borden
- de gerechten komen op een vlot tempo
- goed van smaak
Niet zo lekker!
- een taai stukje garnalenloempia
- iets teveel zurigheid in het nagerecht
- aardappeltjes iets te hard aangebakken
Hotel Gilze-Rijen , Klein Zwitserland 8, Gilze, www.hotelgilzerijen.nl