Tagliatelle met spekjes en doperwten

tagliatelle met erwten en spekjes

Ingrediënten:

  • 500 gram tagliatelle
  • 200 gram spekblokjes, gezouten
  • 300 gram erwten, diepvries
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml room
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel peterselie, gedroogde
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af en overgiet met een beetje olijfolie.
  • Bak de spekblokjes bruin in een braadpan.
  • Voeg dan de erwten toe en pers de knoflook uit. Roer goed om.
  • Doe de room en eierdooiers in een apart kommetje en klop dit. Kruid bij met flink wat peper, een beetje zout en voeg de peterselie toe.
  • Voeg dit roommengsel bij de erwten en spek. Roer goed om en laat even pruttelen op een zacht vuurtje zodat de saus iets meer bindt.
  • Voeg dit mengsel dan bij de tagliatelle en roer goed om.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s