Een simpele lauwwarme salade met knoflookbrood.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 200 gram spekjes, gezouten
- 400 gram gemengde salade (sla met wortelrasp)
- 250 gram champignons
- 3 knoflookteentjes
- 3 eetlepels mayonaise (light)
- 150 ml crème fraîche
- 1 ciabattabrood (voorgebakken)
- olijfolie
- eetlepel miscuglio (kruidenmengsel van knoflook, oregano, tijm, ui en rode paprika, te koop bij Oil & Vinegar)
- zeezout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Koel ze dan af met koud water. Pel ze.
- Snijd het ciabattabrood overlangs.
- Meng in een kommetje de olijfolie met de miscugliokruiden. Pers daar nog een teentje knoflook in. Roer goed en strijk dit over de twee helften van het ciabattabrood.
- Leg het brood nu voor een 8-tal minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de champignons in schijfjes.
- Bak de spekjes bruin en voeg de champignons toe. Houd ze even warm.
- Meng de mayonaise, crème fraîche, worcestershiresaus en pers twee knoflookteentjes. Roer het goed. Meng het dan onder de salade in een kom.
- Meng de spekjes en champignons hier ook doorheen. Leg het ei bovenop de salade.
Bereiding: