Salade met spekjes en champignons

salade spek champignons

Een simpele lauwwarme salade met knoflookbrood.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 gram spekjes, gezouten
  • 400 gram gemengde salade (sla met wortelrasp)
  • 250 gram champignons
  • 3 knoflookteentjes
  • 3 eetlepels mayonaise (light)
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 ciabattabrood (voorgebakken)
  • olijfolie
  • eetlepel miscuglio (kruidenmengsel van knoflook, oregano, tijm, ui en rode paprika, te koop bij Oil & Vinegar)
  • zeezout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Koel ze dan af met koud water. Pel ze.
  • Snijd het ciabattabrood overlangs.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met de miscugliokruiden. Pers daar nog een teentje knoflook in. Roer goed en strijk dit over de twee helften van het ciabattabrood.
  • Leg het brood nu voor een 8-tal minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de champignons in schijfjes.
  • Bak de spekjes bruin en voeg de champignons toe. Houd ze even warm.
  • Meng de mayonaise, crème fraîche, worcestershiresaus en pers twee knoflookteentjes. Roer het goed. Meng het dan onder de salade in een kom.
  • Meng de spekjes en champignons hier ook doorheen. Leg het ei bovenop de salade.

 

 

 

Bereiding:

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s