Gegratineerde ciabatta

gevulde ovenbroodjes met ui en ham

Ingrediënten:

  • 1 groot ciabattabrood of 3 ciabatinna’s (kleine ciabatta’s)
  • 6 roma tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr. Parma ham (iets dikker laten snijden)
  • Zakje geraspte kaas (oud)
  • peper, Italiaanse kruiden, tijm
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 220C en bak het ciabatta brood voor 3/4 af.
  • Snipper het uitje, hak de knoflook, snijd de ham in kleine stukjes en de tomaten in blokjes.
  • Bak de ham uit in een beetje olijfolie.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit voor een minuutje of 5 gaar worden.
  • Breng het mengsel op smaak met wat peper, Italiaanse kruiden en wat tijm.
  • Halveer het ciabatta brood en besmeer de delen rijkelijk met het tomatenmengsel.
  • Strooi flink wat geraspte kaas over de broden, strooi er nog een klein beetje tijm over en gratineer ze onder de hete grill.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s