Ingrediënten:
- 1 groot ciabattabrood of 3 ciabatinna’s (kleine ciabatta’s)
- 6 roma tomaten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 100 gr. Parma ham (iets dikker laten snijden)
- Zakje geraspte kaas (oud)
- peper, Italiaanse kruiden, tijm
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de over voor op 220C en bak het ciabatta brood voor 3/4 af.
- Snipper het uitje, hak de knoflook, snijd de ham in kleine stukjes en de tomaten in blokjes.
- Bak de ham uit in een beetje olijfolie.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit voor een minuutje of 5 gaar worden.
- Breng het mengsel op smaak met wat peper, Italiaanse kruiden en wat tijm.
- Halveer het ciabatta brood en besmeer de delen rijkelijk met het tomatenmengsel.
- Strooi flink wat geraspte kaas over de broden, strooi er nog een klein beetje tijm over en gratineer ze onder de hete grill.
Eet smakelijk!