Gebakken rijst met groentjes

gebakken rijst met groentjes

Ingrediënten:

  • 400 gram langkorrelrijst
  • 4 lenteuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje groentemengeling (400 gram)
  • 2 uitjes
  • 200 gram spekreepjes (Herta, natuur)
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 flinke koffielepel bruine suiker
  • 130 gram diepvrieserwtjes
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en laat rusten.
  • Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes, de lenteui in ringetjes, de ui en knoflook fijn.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak het spek met de gewone ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de groentemengeling toe, lenteuitjes en erwtjes toe. Roer goed om tot de groentjes beetgaar zijn.
  • Maak een kuil, voeg eventueel een beetje bakboter toe en kluts twee eieren los. Meng dit roerei door de rijst.
  • Schep dan de rijst erdoorheen.
  • Kruid nog wat af met peper en wat zout. Voeg de kerriepoeder en suiker toe.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s