3 variaties voor mini quiches, gemaakt in een muffinbakvorm (metalen)
Ingrediënten en bereiding voor quiche 1 (3 à 4 stuks):
- 100 gram fijne spekreepjes (natuur)
- 1 halve ui, fijngesnipperd
- 80 gram champignons, fijngesneden
- olijfolie
- Verwarm een braadpan met wat olijfolie.
- Bak de spekreepjes aan tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg het uitje en de champignons toe en roer een tweetal minuten.
- Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Ingrediënten en bereiding voor quiche 2 (3 à 4 stuks):
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 80 gram champignons, fijngesneden
- olijfolie
- Verwarm een braadpan met wat olijfolie.
- Bak de ui glazig aan en voeg de champignons toe.
- Roer een tweetal minuten om.
- Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Ingrediënten en bereiding voor quiche 3 (6 stuks).
- 1 halve ui, fijngesnipperd
- 150 gram champignons, fijngesneden
- 1 kleine rode paprika, in dunne reepjes
- 1 rode peper, ontpit, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- Verwarm een braadpan met wat olijfolie.
- Bak de ui glazig aan.
- Voeg dan de rode peper en de knoflook toe. Roer goed onder elkaar.
- Bak dan de champignons aan. En voeg de paprikareepjes nog toe. Roer voor een tweetal minuten.
Bereiding voor de quiches:
Ingrediënten voor het eiermengsel:
- 3 eieren
- 200 ml room
- peper
- zout
- provençaalse kruidenmix
- 2 rollen bladerdeeg (koeling) of twee pakjes bladerdeeg (diepvries)
Klop de eieren, room en kruiden los in een beslagkom.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en snij ronde ringen (ik deed dit met een serveerring).
- Vet het bakblik in met een beetje bakboter.
- Leg de ronde vellen bladerdeeg in de muffinvorm.
- Vul de muffinvorm op met 2 à 3 eetlepels quichemengsel.
- Giet dan enkele lepels eiermengsel in elke muffinvorm.
- Zet de muffinvorm zo’n 20-tal minuten in de oven.