Ingrediënten:
- 1 kg gehaktballen, varkensgehakt
- 8 tomaten
- 1 groot blik gepelde tomaten
- 500 gram champignons
- 2 dikke uien
- 2 rode pepers
- 2 tenen knoflook
- peper
- zout
- 2 koffielepels milde paprikapoeder
- olijfolie
- 1 flinke eetlepel gedroogde provençaalse kruidenmix
- 2 bollen mozarella
Bereiding:
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snij de peper fijn.
- Maak de champignons schoon en snij ze in vier stukken.
- Snij de tomaten in grove stukken.
- Verwarm de ketel met olijfolie. Fruit de ui en knoflook aan. Roer dan de pepertjes erdoorheen.
- Voeg de gehaktballen toe en bak ze aan tot ze aan alle kanten bruin zijn.
- Voeg de champignons toe. Bak ze eventjes aan.
- Voeg de tomaten toe, het blik en de stukjes.
- Kruid bij met peper en zout en de paprikapoeder. Voeg ook de kruidenmix toe.
- Laat dit een tiental minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Verwarm ondertussen de oven op 220 graden.
- Doe de gehaktballen met de tomatensaus in een ovenschaal. Snij de mozarella in plakjes en verdeel ze over de schaal.
- Zet de schotel zo’n 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Als ik binnenkort een keer lekker fout ga eten, dan denk ik dat het met dit recept wordt. 🙂