Gehaktballen met tomatensaus en mozarella

gehaktballen met mozarella

Ingrediënten:

  • 1 kg gehaktballen, varkensgehakt
  • 8 tomaten
  • 1 groot blik gepelde tomaten
  • 500 gram champignons
  • 2 dikke uien
  • 2 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout
  • 2 koffielepels milde paprikapoeder
  • olijfolie
  • 1 flinke eetlepel gedroogde provençaalse kruidenmix
  • 2 bollen mozarella

Bereiding:

  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snij de peper fijn.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in vier stukken.
  • Snij de tomaten in grove stukken.
  • Verwarm de ketel met olijfolie. Fruit de ui en knoflook aan. Roer dan de pepertjes erdoorheen.
  • Voeg de gehaktballen  toe en bak ze aan tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  • Voeg de champignons toe. Bak ze eventjes aan.
  • Voeg de tomaten toe, het blik en de stukjes.
  • Kruid bij met peper en zout en de paprikapoeder. Voeg ook de kruidenmix toe.
  • Laat dit een tiental minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  • Verwarm ondertussen de oven op 220 graden.
  • Doe de gehaktballen met de tomatensaus in een ovenschaal. Snij de mozarella in plakjes en verdeel ze over de schaal.
  • Zet de schotel zo’n 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Een gedachte over “Gehaktballen met tomatensaus en mozarella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s