Na het lekkere eten van de vorige avond begonnen we vol goede moed aan het tweede viergangendiner.
Dit keer was het een stuk drukker in de zaal. Twee lange tafels met gasten en een heleboel kleinere tafeltjes die bezet waren.
We kregen net als gisteren de keuzemenukaart. We probeerden deze avond nog wat andere gerechtjes uit dan de vorige avond.
Deze keer moesten we iets langer wachten op ons voorgerechtje.
Ik koos het taartje van gerookte zalm & Hollandse garnalen. Mijn moeder ging deze avond voor het proeverijtje van voorgerechten.
Het was weer erg lekker. Helaas kregen we dit keer geen broodje met boter bij ons voorgerechtje…
Dit keer gingen we voor een schorsenerensoepje. Ik was eigenlijk verbaasd dat ik ervoor gekozen had om dit soepje te nemen. Vroeger had ik een hekel aan de schorseneren.
Maar ik was aangenaam verrast…een vrij dik soepje met malse schorseneren! Bovenop een laagje slagroom en een stukje brood erbij.
Na het soepje is het tijd voor het hoofdgerecht.
Mijn moeder en ik gaan beiden voor de stoofpot van regionaal rund. We krijgen elk een grote portie stoofvlees met twee bolletjes aardappelpuree.
Als bijgerechtje krijgen we frietjes, gebakken aardappeltjes, witlof en spinazie met een eitje. Het smaakte heerlijk, het stoofvlees viel uit elkaar en zat vol smaak.
Als nagerecht gingen we allebei voor de vanillemousse. Een lekkere afsluiting, de zoete mousse met de friszure frambozen.
Lekker!
- Ruime porties
- Een heerlijk mals stoofpotje
Niet zo lekker!
- Klein minpuntje: het vergeten broodje met de boter bij het voorgerecht.
Van der Valk Wolvega, Atalanta 10, Wolvega, www.hotelwolvega.nl