Spaghetti Boscaiola

Een receptje van een chatvriend die net als ik graag kookt. Lekker en simpel! Dank je wel, Frank! 🙂
Ik geloof dat ik de hoeveelheden wel een beetje heb aangepast in de loop der tijd.

boscialosaus

  • 500 gram spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 500 gram (grot)champignons
  • 300 gram spekblokjes (Herta, natuur)
  • peterselie, fijngehakt
  • 350 ml kookroom (light)
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm een ketel met water en kook de spaghetti volgens de verpakking. Giet dan af.
  • Snipper ondertussen de ui fijn. Snij de knoflook fijn.
  • Snij de champignons in dunne plakjes
  • Verwarm de pan met wat olijfolie. Fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig is. Doe de spekblokjes erbij en roer goed door.
  • Voeg de champignons toe. Roer goed om. Kruid bij met peper en een beetje zout.
  • Voeg dan de room toe en laat zachtjes inkoken. Roer af en toe.
  • Meng de saus onder de pasta en snipper de peterselie erdoorheen.

Een gedachte over “Spaghetti Boscaiola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s