Ingrediënten:
- 1,5 kg runderstoofvlees
- 400 gram pruimen zonder pit
- handje vol rozijnen
- 400 gram wortelen
- 1 dikke ui
- boter
- peper
- zout
- 2 theelepels kaneel
- 10 druppels tabasco
- 3 theelepels suiker
- 4 laurierblaadjes
- 2 witte boterhammen
- appelstroop
- mosterd
- 4 flesjes lichtgezoet donker bier (bijv. trappist La Trappe Quadrupel)
Bereiding:
- Snij de ui fijn.
- Snij de wortelen in schijfjes.
- Verwarm een pan met wat boter en laat de ui glazig stoven. Voeg dan de wortelen erbij en roer goed.
- Voeg dan geleidelijk het vlees toe. Bak het bruin.
- Kruid met wat peper, zout, tabasco, kaneel, suiker en voeg de laurierblaadjes toe.
- Blus af met het bier. En zet het vuur heel zacht.
- Leg bovenop het vlees een sneetje broodje met mosterd ingesmeerd. En het sneetje met de appelstroop. Laat het geheel wat pruttelen.
- Voeg na een uurtje de pruimen en rozijnen toe. Roer even goed om.
- Laat het geheel in totaal 2 uur pruttelen. Haal de laurierblaadjes er op het einde weer uit.