Stoofvlees met pruimen

stoofvlees met trappist en pruimen

Ingrediënten:

  • 1,5 kg runderstoofvlees
  • 400 gram pruimen zonder pit
  • handje vol rozijnen
  • 400 gram wortelen
  • 1 dikke ui
  • boter
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 10 druppels tabasco
  • 3 theelepels suiker
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 witte boterhammen
  • appelstroop
  • mosterd
  • 4 flesjes lichtgezoet donker bier (bijv. trappist La Trappe Quadrupel)

Bereiding:

  • Snij de ui fijn.
  • Snij de wortelen in schijfjes.
  • Verwarm een pan met wat boter en laat de ui glazig stoven. Voeg dan de wortelen erbij en roer goed.
  • Voeg dan geleidelijk het vlees toe. Bak het bruin.
  • Kruid met wat peper, zout, tabasco, kaneel, suiker en voeg de laurierblaadjes toe.
  • Blus af met het bier. En zet het vuur heel zacht.
  • Leg bovenop het vlees een sneetje broodje met mosterd ingesmeerd. En het sneetje met de appelstroop. Laat het geheel wat pruttelen.
  • Voeg na een uurtje de pruimen en rozijnen toe. Roer even goed  om.
  • Laat het geheel in totaal 2 uur pruttelen. Haal de laurierblaadjes er op het einde weer uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s