Macaroni met kaas en ham

macaroni met kaas en ham

 

Ingrediënten:

  • 600 gram spirelli
  • 250 gram gemalen kaas + 50 gram extra (bovenop)
  • 1,2 l melk
  • 70 g boter
  • 70 g bloem
  • 6 dikke plakken gekookte ham
  • eetlepel paneermeel
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snij de ham in plakjes.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.
  • Zet de grill van de oven aan.
  • Smelt ondertussen de boter in een pan. Voeg dan de melk toe. Roer even goed door.
  • Voeg dan voorzichtig de melk beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren tot het een dikke saus is.
  • Voeg nu de gemalen kaas toe. Roer goed om tot de kaas gesmolten is.
  • Roer nu de kaassaus onder de pasta en roer de hamplakjes erdoorheen. Kruid flink met peper en wat zout.
  • Doe het geheel in een grote ovenschaal. Strooi er de kaas over en bestrooi met wat paneermeel.
  • Zet het nu 5 minuten onder de grill.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s