Varkensstoofpotje met raap en wortel

stoofvlees met tafelbier

Ingrediënten:

  • 1,5 kg varkensstoofvlees
  • 6 dl donker tafelbier (Piedboeuf)
  • 1 pot wildfond (lacroix)
  • 1 bussel raapjes
  • 1 kg wortels
  • 300 gram zilveruitjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maizena voor donkere sauzen
  • 4 blaadjes laurier
  • 3 takjes gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • braadboter

Bereiding:

  • Verwarm de pot met wat boter en bak het stoofvlees aan tot het goudbruin is.
  • Giet het tafelbier erbij.
  • Voeg de wildfond toe.
  • Kruid bij met de laurier, tijm, peper en zout.
  • Zet het vuur lager en laat dit anderhalf uur zachtjes sudderen.
  • Snij ondertussen de wortels in schijfjes en de raap in grove blokjes.
  • Kook de wortels en raap beetgaar. Giet af.
  • Verwarm een kookpot met wat boter en voeg de wortels, raap en zilveruitjes toe. Voeg hier de suiker aan toe. Roer goed om.
  • Voeg de groentjes toe aan het stoofvlees. Verwijder de tijm en laurier.
  • Roer goed om en bind bij met de maizena.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s