Speculaaskaastaart

speculaaskaastaart

Ingrediënten:

  • 1 vel zanddeeg
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 1 eetlepel bloem voor gebak
  • 50 g speculaas
  • 3 el amaretto
  • 500 g magere kwark

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg bakpapier in de springvorm en leg er de vel deed in. Druk de zijkanten goed aan.
  • Splits de eieren in twee kommen.
  • Klop het eigeel los met de mixer en meng met suiker en bloem.
  • Maal de speculaas fijn. Voeg het bij het eiermengsel. Roer even om.
  • Voeg de amaretto toe. Roer even.
  • Meng de kwark erdoorheen.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel.
  • Schep alles in de springvorm en strijk het glad.
  • Bak de taart zo’n 30-35 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

 

Plaats een reactie