Ingrediënten:
- 1 vel zanddeeg
- 3 eieren
- 100 g fijne suiker
- 1 eetlepel bloem voor gebak
- 50 g speculaas
- 3 el amaretto
- 500 g magere kwark
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg bakpapier in de springvorm en leg er de vel deed in. Druk de zijkanten goed aan.
- Splits de eieren in twee kommen.
- Klop het eigeel los met de mixer en meng met suiker en bloem.
- Maal de speculaas fijn. Voeg het bij het eiermengsel. Roer even om.
- Voeg de amaretto toe. Roer even.
- Meng de kwark erdoorheen.
- Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel.
- Schep alles in de springvorm en strijk het glad.
- Bak de taart zo’n 30-35 minuten in de oven.
- Laat afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.