Speculaaskaastaart

speculaaskaastaart

Ingrediënten:

  • 1 vel zanddeeg
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 1 eetlepel bloem voor gebak
  • 50 g speculaas
  • 3 el amaretto
  • 500 g magere kwark

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg bakpapier in de springvorm en leg er de vel deed in. Druk de zijkanten goed aan.
  • Splits de eieren in twee kommen.
  • Klop het eigeel los met de mixer en meng met suiker en bloem.
  • Maal de speculaas fijn. Voeg het bij het eiermengsel. Roer even om.
  • Voeg de amaretto toe. Roer even.
  • Meng de kwark erdoorheen.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel.
  • Schep alles in de springvorm en strijk het glad.
  • Bak de taart zo’n 30-35 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s