Spinaziepuree met chipolata

spinaziepuree

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg spinazie (met room), diepvries
  • 1,5 kg aardappelen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • bakboter
  • flinke scheut melk
  • 4 chipolata’s (of twee naargelang de honger)
  • eetlepel bruine maïzena (voor donkere sauzen)

Bereiding:

  • Schil de aardappelen. Was ze en snij ze in kleinere stukken. Kook de aardappelen een 20-tal minuten in gezouten water.
  • Verwarm ondertussen de spinazie in een kookpot, op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren.
  • Verwarm een braadpan en doe er wat boter in. Bak de chipolata en roer regelmatig om.
  • Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn. Voeg een eetlepel boter en melk toe en kruid flink met zout, peper en nootmuskaat.
  • Pureer eventueel nog na met de mixer. En roer er de spinazie onder.
  • Het sausje maakte ik door het aanbaksel van de chipolata te mengen met wat water en wat bruine maïzena toe te voegen. En dit roeren op hoog vuur. Wel eerst de chipolata uit de pan halen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s