Gehaktballen in tomatensaus

gehaktballen in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 1 kg varkensgehakt
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 500 gram champignons, in 4 gesneden
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 2 dikke uien, in blokjes
  • 2 puntpaprika’s, in blokjes (of gewone rode paprika)
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel chilivlokken, uit de molen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • bakboter

Bereiding:

  • Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg de paneermeel en het ei toe. Kneed goed en maak er flinke ballen van.
  • Verwarm een braadketel met boter. Bak de gehaktballen een 3-tal minuten bruin aan. Haal ze eruit en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de ui toe en laat ze glazig worden. Voeg dan de paprika en champignons toe en roer af en toe, laat ze vijf minuten meebakken.
  • Voeg dan de gepelde tomaten toe en roer goed om. Maak ze een beetje fijner. Voeg dan de gehaktballen weer toe. En laat een tiental minuten pruttelen.
  • Kruid bij met paprikapoeder, chilivlokken en de Italiaanse kruidenmix.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s