Ingrediënten:
- 1 kg varkensgehakt
- 1 eigeel
- 2 eetlepels paneermeel
- 500 gram champignons, in 4 gesneden
- 800 gram gepelde tomaten
- 2 dikke uien, in blokjes
- 2 puntpaprika’s, in blokjes (of gewone rode paprika)
- 2 koffielepels paprikapoeder
- peper
- zout
- 1 koffielepel chilivlokken, uit de molen
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- bakboter
Bereiding:
- Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg de paneermeel en het ei toe. Kneed goed en maak er flinke ballen van.
- Verwarm een braadketel met boter. Bak de gehaktballen een 3-tal minuten bruin aan. Haal ze eruit en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de ui toe en laat ze glazig worden. Voeg dan de paprika en champignons toe en roer af en toe, laat ze vijf minuten meebakken.
- Voeg dan de gepelde tomaten toe en roer goed om. Maak ze een beetje fijner. Voeg dan de gehaktballen weer toe. En laat een tiental minuten pruttelen.
- Kruid bij met paprikapoeder, chilivlokken en de Italiaanse kruidenmix.