Meergranenbrood met biefstukblokjes

meergranenbrood met biefstukblokjes

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 malse biefstuk, in blokjes gesneden
  • 8 middelgrote champignons, in vier
  • 6 kleine trostomaatjes
  • 1 ui
  • klein handje gemengde noten (pecannoten, walnoten, hazelnoten, cashewnoten, amandelen)
  • 1 eetlepel worchestersaus
  • 4 meergranenboterhammen
  • koolzaadolie
  • peper
  • zout
  • 120 gram rauwe salademix met rozijntjes (wortel, witte kool, rode paprika, selder, rode ui)
  • 1 koffielepel yogonaise

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Neem een bakblik en leg de trostomaatjes erin. Druppel er wat koolzaadolie over en kruid met peper en zout.  Zet de tomaatjes een 6-tal minuten in de oven.
  • Verwarm ondertussen een wokpan met een eetlepel koolzaadolie. Bak de ui glazig, voeg de champignons en biefstukblokjes toe. Roer goed om. Kruid wat bij met peper en zout. Voeg dan een eetlepel worchestersaus en de noten toe.
  • Roer de salademix met de yogonaise om in een bakje.
  • Rooster de boterhammen tot ze lichtjes krokant zijn. Leg twee boterhammen (per bord) als bodem.
  • Doe er de salademix overheen en duw wat aan.
  • Leg dan de biefstukmix eroverheen.
  • En eindig met de tomaatjes.
  • Werk eventueel af met wat peterselie.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s