Ingrediënten (voor 3 personen):
- 1,5 kop quinoa
- water
- 100 gram rozijnen, in warm water geweld
- 200 gram gemengde ongezouten noten (pecannoten, walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten)
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 1 kaneelstokje
- half kuipje chavroux geitenkaas
- peterselie
- balsamico-azijn
- koolzaadolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel grove mosterd
Bereiding:
- Meng de balsamico-azijn, honing, mosterd en olie tot een vinaigrette.
- Kook de quinoa volgens de verpakking (verhouding 1,5 kop quinoa – 3 koppen water). Doe er een kaneelstokje en een flinke koffielepel kerriepoeder bij (in het water). Laat de quinoa goed afkoelen.
- Maak de noten iets fijner. Ik deed dit door ze in een handdoek te leggen en er stevig op te slaan.
- Voeg de noten, rozijnen en wat fijngeknipte peterselie toe. Meng goed door de quinoa.
- Doe het in een kommetje of op een bordje, doe er wat stukjes geitenkaas en vinaigrette op.