Quinoasalade met noten en rozijnen

quinoa met noten en rozijnen

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 1,5 kop quinoa
  • water
  • 100 gram rozijnen, in warm water geweld
  • 200 gram gemengde ongezouten noten (pecannoten, walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten)
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 kaneelstokje
  • half kuipje chavroux geitenkaas
  • peterselie
  • balsamico-azijn
  • koolzaadolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel grove mosterd

Bereiding:

  • Meng de balsamico-azijn, honing, mosterd en olie tot een vinaigrette.
  • Kook de quinoa volgens de verpakking (verhouding 1,5 kop quinoa – 3 koppen water). Doe er een kaneelstokje en een flinke koffielepel kerriepoeder bij (in het water). Laat de quinoa goed afkoelen.
  • Maak de noten iets fijner. Ik deed dit door ze in een handdoek te leggen en er stevig op te slaan.
  • Voeg de noten, rozijnen en wat fijngeknipte peterselie toe. Meng goed door de quinoa.
  • Doe het in een kommetje of op een bordje, doe er wat stukjes geitenkaas en vinaigrette op.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s