Ingrediënten:
- 250 gram champignons
- 100 gram kastanjechampigons
- 1 flinke kop quinoa
- 4 middelgrote wortels
- 10-tal kerstomaatjes
- paprikapoeder
- 1 grote ui
- peterselie
- 1 kaneelstokje
- 1 flinke koffielepel kerriepoeder
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Maak de groenten schoon. Snij de champignons in vier stukken (de grote in 6 stukken), de wortels in fijne blokjes en ui fijn.
- Kook het water (verhouding: 1 kop quinoa – 2 koppen water) met een kaneelstokje en de kerriepoeder. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Haal daarna het kaneelstokje er weer uit.
- Verwarm ondertussen een wokpan met olijfolie. Wok eerst de ui glazig, voeg de worteltjes toe. Roer ze even om en voeg dan de champignons toe. Bak ze al roerend aan. Voeg er wat peterselie toe en kruid bij met paprikapoeder, peper en een snufje zout. Voeg dan nog wat tomaatjes toe. Roer even goed om.