Pasta eens op een andere manier gepresenteerd…
Ingrediënten:
- 400 gram penne
- 600 gram tomatenblokjes uit blik
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 aubergine
- paneermeel
- 75 gram goudse gemalen kaas
- 2 bollen mozarella
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- boter
- peper
- zout
Bereiding (voor springvorm van 24 cm):
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de knoflook en ui fijn.
- Snij de aubergine in dunne halve maantjes.
- Snij de mozarella in blokjes.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af.
- Verwarm een pan met olijfolie. Fruit de knoflook en ui erin en voeg het gehakt toe. Bak het vlees rul.
- Voeg nu de tomaat toe. Kruid bij met peper en zout. Laat het geheel nu even zacht sudderen, een 15-tal minuten.
- Bak de aubergines goudbruin in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier of een theedoek.
- Vet de springvorm in met wat boter en bestrooi de hele binnenkant met een laagje paneermeel.
- Meng nu de penne door de pastasaus. Voeg de mozarella en helft van de kaas toe. Roer dit om en voeg de aubergine nog toe.
- Doe het geheel in de springvorm en strooi de andere helft van de gemalen kaas erover.
- Zet het nu 20 minuten in de oven en laat het dan 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.