Pastataart met mozarella en aubergine

Pasta eens op een andere manier gepresenteerd…

pastataart met aubergine en mozarella

Ingrediënten:

  • 400 gram penne
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 aubergine
  • paneermeel
  • 75 gram goudse gemalen kaas
  • 2 bollen mozarella
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiding (voor springvorm van 24 cm):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de knoflook en ui fijn.
  • Snij de aubergine in dunne halve maantjes.
  • Snij de mozarella in blokjes.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af.
  • Verwarm een pan met olijfolie. Fruit de knoflook en ui erin en voeg het gehakt toe. Bak het vlees rul.
  • Voeg nu de tomaat toe. Kruid bij met peper en zout. Laat het geheel nu even zacht sudderen, een 15-tal minuten.
  • Bak de aubergines goudbruin in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier of een theedoek.
  • Vet de springvorm in met wat boter en bestrooi de hele binnenkant met een laagje paneermeel.
  • Meng nu de penne door de pastasaus. Voeg de mozarella en helft van de kaas toe. Roer dit om en voeg de aubergine nog toe.
  • Doe het geheel in de springvorm en strooi de andere helft van de gemalen kaas erover.
  • Zet het nu 20 minuten in de oven en laat het dan 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s