Gehaktschotel met aardappelen

aardappelschotel

Ingrediënten:

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 125 ml water
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 1 ei, losgeklopt
  • boter
  • 3 uien in ringen
  • 125 g gemalen kaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • olijfolie

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook ze 20-25 minuten in kokend water. Giet ze af en laat even afkoelen.
  • Doe ondertussen de tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm en het water in de pan en roer goed door elkaar.  Breng op smaak met peper en zout. Laat dit een kwartiertje zacht pruttelen.
  • Snij de aubergine in grovere blokken. Verwarm een pan met olijfolie en bak de blokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier of een handdoek.
  • Verwarm de oven op 180 graden voor.
  • Wrijf de ovenschaal in met het halve teentje knoflook en vet dan in met wat boter.
  • Meng in een kom het gehakt, het ei, de paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 6 porties en vorm ze tot burgers van een halve cm dik.
  • Laat de boter smelten in een pan en bak ze 3 minuten per kant, op matig vuur. Leg ze op een bord en leg er wat aluminiumfolie over.
  • Doe dan de uienringen in de pan waar je net de hamburgers in gebakken hebt. Bak ze in wat boter tot ze bruin bakken.
  • Snij de aardappels in plakjes van een halve cm. Leg een laagje aardappelschijfjes als bodem in de schaal.
  • Leg dan de burgers erop, voeg de uien toe en bestrooi met de helft van de kaas. Dek weer af met een laagje aardappelschijfjes.
  • Giet er nu de tomatensaus over. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak het gerecht in 20 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s