Van der Valk – Ridderkerk

Van vrijdag t.e.m. zondag logeerden we in het mooie Van der Valk in Ridderkerk, vlakbij Rotterdam.
Het hotel is top. Knusse kamer, indrukwekkende gangen, fijne badkamer… maar zoals gewoonlijk testen we ook even het restaurant.
Hieronder het verslagje van vrijdagavond.

We hadden grote honger en reserveerden een tafeltje om 20 uur.
We kregen een tweepersoonstafeltje in het midden van de rij tafeltjes, vooraan, aan de kant van de bar.
Dit hotel is heel ruim en open. Het restaurant, de bar, de lobby… het loopt allemaal over in elkaar. Zonder tussenschermen of deuren…
Daardoor was het soms wat kil qua temperatuur. Als er iemand voorbij liep, kwam er meteen een koele windvlaag mee. Dat vond ik minder aangenaam.

De kaart bestond uit voorgerechten en hoofdgerechten (vlees, vis en vegetarisch).
De kaart bestaat uit gerechten met schappelijke prijzen, sommige iets prijziger. Vooral klassiekers vind je terug op de kaart: varkenshaas, biefstuk, schnitzel, kabeljauw…

Wij kozen voor een voor-, hoofd- en nagerechtje.
De vulling van het groentepasteitje was lekker maar het koekje een beetje droog.
De gebakken champignons waren ok maar niet voldoende gekruid. Het kon lekkerder, volgens mijn vriend, door wat rozemarijn en dergelijke toe te voegen.

De hoofdgerechten dan… het zag er heel smakelijk uit. Ik miste wel de smaak van portsaus. Ik vond het qua saus ook erg veel op elkaar lijken, de beide gerechten…
Ook het vlees wat te hard gebakken. We hadden nochtans medium gevraagd. Dat viel dus enorm tegen! Vooral jammer voor de kalfshaasmedaillons die toch 28 euro kosten!
De bijgerechten vielen wel erg in de smaak!

De nagerechten werden goedgekeurd. Heerlijk ijs! Echte goede smaken.

groentepasteitje (ik)
in kruidenboter gebakken champignons met paprika, ham, ui, prei en toast (vriend)

***

tournedos met bospaddenstoelen, ghandaham en rode portsaus (ik)
kalfshaasmedaillons met een jus van gepofte knoflook, rozemarijn en gebakken oesterzwammen (vriend)
daarbij frietjes, gebakken aardappelen, spruitjes, appelmoes, stoofpeertjes en mayonaise

***

Brusselse wafel met praliné-ijs en slagroom (ik)
Sorbet, bestaande uit mangosorbetijs, frambozensorbetijs, appelsorbetijs met stukjes appel, ananas, meloen en druif (vriend)

ridderkerka1

ridderkerka2

ridderkerka3

ridderkerka5

ridderkerka4

ridderkerka6

ridderkerka7

Lekker!

– vriendelijk personeel
– heerlijk ijs, ook het sorbet
– grote hoeveelheid en lekkere bijgerechtjes

Niet zo lekker!

– te hard gebakken vlees (viel echt tegen!)
– te weinig gekruid vlees
– geen Brusselse maar een Luikse wafel

Een streng cijfer… omwille van het vlees! We hechten hier nu eenmaal veel belang aan…

5

Van der Valk, Krommeweg 1, Ridderkerk, http://www.hotelridderkerk.nl/nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s