Een lekker tomatensoepje met de nodige smaak…
Ingrediënten:
- 3 takken selder
- 3 dikke wortelen
- 3 uien
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 kruidentuiltje met 3 takjes tijm, 4 takjes peterselie en 3 laurierblaadjes
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 9 dikke vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 grote aardappels
- peper
- zout
- water
- braadboter
- eventueel nog mascarpone en basilicum als afwerking
Bereiding:
- Snij de uien, tomaten, selder en wortelen in grove stukken.
- Verwarm een kookpot en laat boter smelten. Voeg de ui toe. Laat de ui glazig worden.
- Voeg de andere groenten toe. Roer de groenten om. (Bij mij gaven de tomaten veel vocht af en daardoor viel de volgende stap af. Even kijken hoe het bij jou gaat).
- Voeg de tomatenpuree erbij. Roer even om.
- Voeg 1,5 liter water toe.
- Doe het kruidentuiltje erbij. Kruid bij met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, knoflook. Laat het geheel zo’n 25 minuten zacht pruttelen.
- Haal het kruidenbuiltje eruit. Mix de soep tot een glad geheel.
- Werd af met een blaadje basilicum en een koffielepel mascarpone.