Mexicaanse lasagne

Ik ben dol op chili con carne en lasagne. Dus dit keer een mix van beiden in één gerechtje.
De foto ziet er weer niet uit… 🙂 Als ik hem nog eens een keertje maak, maak ik een betere.

mexicaanse lasagne

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 400 g kidneybonen (blik)
  • 400 g maïs (blik)
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 2 uien
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 800 g gepelde tomaten (blik)
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 125 g gemalen kaas
  • 4 el boter
  • 4 el bloem
  • 250 ml slagroom
  • 1,5 groentebouillonblokje (bouillonketeltje)
  • 1 pak lasagnebladen

Bereiding:

  • Giet de bonen en maïs af, laat uitlekken.
  • Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijdt hem fijn.
  • Verhit wat olie in een warme pan. Roer de ui, knoflook en chilipeper om. Voeg het gehakt erbij en bak rul. Voeg dan de tomaten toe.
    Breng het geheel zachtjes aan de kook. Kruid bij met peper, paprikapoeder en zout. Laat dit een vijftal minuten pruttelen.
  • Verhit ondertussen een pannetje. Doe de boter erin. Laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer goed om. Voeg daarbij de slagroom. En laat de bouillonblok smelten. Roer goed om.
  • Nu kun je de ovenschaal gaan vullen. Begin met een laagje tomatensaus. Dan een laagje lasagnevellen, dan een laagje bechamelsaus. Dan weer een laagje lasagnevellen. Dan een laagje tomatensaus. Meng hier ook de bonen en maïs onder. En bouw dan de lasagne verder op.
  • Zet de schaal nu zo’n 45 minuten in de oven op 200 graden.
Advertenties

Een gedachte over “Mexicaanse lasagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s