Bobotie

De foto ziet er niet zo geweldig uit… maar dit gerechtje is echt lekker!

boboti

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 1 witte boterham
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el amandelschaafsel
  • 750 g gemengd gehakt (varkens-runds)
  • 2 el tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 100 gram abrikozenjam
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 450 gram langkorrelrijst
  • 1 el kurkuma
  • 1 kaneelstokje
  • braadboter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor.
  • Laat het brood weken in wat water.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Rooster de amandelen eventjes in een pan. Haal ze er dan uit.
  • Knijp het brood uit.
  • Kneed het gehakt, het brood, de tomatenpuree, zout en peper samen.
  • Verwarm een pan met wat boter. Bak het gehakt rul.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe.
  • Voeg de kerrie toe.
  • Voeg de jam toe en giet er 150 ml water bij.
  • Voeg 1 laurierblaadje toe. En breng alles aan de kook. Laat het zo 5 minuten pruttelen.
  • Eventueel bijkruiden met peper en zout.
  • Meng het amandelschaafsel en de peterselie erdoor.
  • Verdeel het gehakt over een ovenschaal.
  • Kluts de eieren, melk, peper en zout los. Giet dat mengsel over het gehakt.
  • Leg de twee laurierblaadjes erbovenop.
  • Gratineer de schotel een 30-tal minuten in de oven op 175 graden.
  • Kook de rijst volgens de verpakking maar voeg de kurkuma en het kaneelstokje toe aan het water. Giet dan af.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s