Gratin met champignons

Een lekkere variatie op de originele aardappelgratin. Ik maakte er ooit al eentje met champignons (27 aug)
maar deze is weer heel anders…

Ingrediënten:

  • 1,2 kg aardappels (vastkokend)
  • 50 gram gemalen kaas
  • 300 gram grotchampignons
  • 1 ui
  • bos bieslook
  • 2 eetlepel bloem
  • 200 ml room
  • 1 groentebouillonblokje
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiding:

  • Was de aardappelen. Kook ze 20-25 minuten in water. Spoel ze met koud water, laat afkoelen en schil ze dan.
  • Maak de champignons schoon en verdeel ze in vier.
  • Was de bieslook en snij fijn.
  • Snij de ui fijn.
  • Verwarm de pan en fruit de ui in olie.
  • Voeg dan de champignons toe en roer om. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de bloem toe aan de champignons. Roer om. En voeg dan 600 ml water, room en het bouillonblokje toe. Roer goed om en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de bieslook toe en kruid nog bij met peper en zout.
  • Snij de aardappelen in schijfjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem de ovenschotel en vul deze met een laagje champignonsaus. Leg dan een laagje aardappelschijfjes. Daarop weer een laagje champignonsaus, dan weer een laagje aardappelschijfjes. Herhaal dit. Eindig met een laagje champignonsaus en strooi daarop een laagje kaas.
  • Bak de schotel zo’n 40-45 minuten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s