Pompoenquiche met geitenkaas

Een pompoen past perfect in de maand oktober. Ik maakte een pompoenquiche met geitenkaas.
Kruid hem wel goed bij anders kan deze wat flauw smaken.

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • boter
  • 2 uien, in ringen
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 4 eieren
  • 250 ml (light) room
  • peper
  • zout
  • 180 gram geitenkaas, in stukjes
  • 100 gram parmezaanse kaas, gemalen

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 gram.
  • Verwarm een pan met wat boter. Voeg de uien en pompoen toe en laat een 8-tal minuten rustig stoven.
  • Kruid heel goed bij met peper en zout en voeg de geitenkaas toe. Roer goed om.
  • Klop de eieren en room los in een aparte kom. Voeg 60 gram parmezaanse kaas toe. Roer om.
  • Vet de bakvorm in met boter en leg het bladerdeegvel erin.
  • Vul de vorm met het pompoenmengsel.
  • Giet het roommengsel erover.
  • Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas.
  • Zet de quiche zo’n 35-tal minuten in de oven.
Advertentie

2 gedachtes over “Pompoenquiche met geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s