Een pompoen past perfect in de maand oktober. Ik maakte een pompoenquiche met geitenkaas.
Kruid hem wel goed bij anders kan deze wat flauw smaken.
Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- boter
- 2 uien, in ringen
- 500 gram pompoen, in blokjes
- 4 eieren
- 250 ml (light) room
- peper
- zout
- 180 gram geitenkaas, in stukjes
- 100 gram parmezaanse kaas, gemalen
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 gram.
- Verwarm een pan met wat boter. Voeg de uien en pompoen toe en laat een 8-tal minuten rustig stoven.
- Kruid heel goed bij met peper en zout en voeg de geitenkaas toe. Roer goed om.
- Klop de eieren en room los in een aparte kom. Voeg 60 gram parmezaanse kaas toe. Roer om.
- Vet de bakvorm in met boter en leg het bladerdeegvel erin.
- Vul de vorm met het pompoenmengsel.
- Giet het roommengsel erover.
- Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas.
- Zet de quiche zo’n 35-tal minuten in de oven.
Aaah, pompoen en geitenkaas is zo’n lekkere combo! bedankt voor het recept =)