Pasta met doperwten en ham

Mijn ouders brachten mooie kleurrijke gedroogde pastaslierten mee vanuit Italië. Tijd om ze eens uit te proberen.

Ingrediënten:

  • 60 gram boter
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 250 gram dungesneden ham, gesneden in kleine vierkantjes
  • 100 ml crème fraîche
  • verse peterselie
  • zout
  • vierseizoenenpeper
  • 500 gram pasta
  • 60 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Verhit de pan en doe de boter erin. Voeg de doperwten en ham toe. Fruit zo’n 5-10 minuten tot de erwten zacht zijn.
  • Voeg twee eetlepels room toe en laat meekoken tot de saus dikker wordt.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water.
  • Giet de pasta af en meng de pasta door de saus.
  • Voeg dan de rest van de room, peterselie en parmezaan toe. Roer goed.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s