Vijgen flaugnarde

Ik zag dit receptje op Caroline haar blog staan. Vijgen kende ik eigenlijk enkel in gedroogde vorm. Die vind ik dan ook altijd erg lekker. Verse vijgen waren voor mij onbekend. Ik zag ze dit weekend in de AH liggen en heb ze gekocht. Even een receptje gezocht op internet en toen kwam ik op Caroline haar blog uit.

Ingrediënten:

  • 5 verse vijgen, gehalveerd
  • 40 gram vloeibare boter
  • 2 eieren, gescheiden
  • 75 gram witte suiker
  • 1/2 tl citroenrasp
  • goede scheut vanille-extract
  • 35 gram patentbloem
  • 80 ml room
  • poedersuiker
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Vet een bakvorm in met boter. Bebloem de vorm.
  • Mix de boter, eigelen, suiker, vanille-extract en de citroenrasp tot een glad geheel.
  • Voeg de room en bloem toe. Goed roeren.
  • Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Roer de eiwitten voorzichtig onder het mengsel.
  • Doe het mengsel in de vorm.
  • Leg de gehalveerde vijgen met hun open kant naar boven in het mengsel.
  • Bak een halfuurtje in de oven.
  • Bestrooi dan met poedersuiker.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s