Trifle met speculaas en appel

Een makkelijk receptje met appeltjes en speculaas. Zeker de moeite waard.

Ingrediënten voor 4 grote porties:

  • 3 grote Jonagold appels
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml room
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel pistachenoten
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel pecannoten
  • 1 eetlepel walnoten
  • 18 speculaaskoekjes (Lotus Speculooskoekjes)

Bereiding:

  • Snij de appeltjes in stukjes.
  • Maak de koekjes fijn tot kruimels.
  • Laat een braadpan opwarmen met suiker. Doe er boter bij. Goed roeren.
  • Voeg nu de appelblokjes erbij en roer goed om. Laat nu de appeltjes afkoelen.
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer.
  • Klop de mascarpone en de room tot een stevig maar luchtig mengsel.
  • Spatel het opgeklopte eiwit tussen de mascarponeroom.
  • Neem kommetjes en vul ze met een dun laagje appeltjes (met zo weinig mogelijk vocht) en dan een laagje speculoos, dan mascarpone. Doe ditzelfde nog een keer.
  • Zet dit minstens een uurtje in de koelkast.
  • Snij de nootjes tot fijne stukjes. Bestrooi vlak voor het opdienen. Eventueel ook nog met wat stukjes speculoos.

 

 

Advertenties

One thought on “Trifle met speculaas en appel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s