Tortillataart met varkensreepjes

Het leek me leuk om een tortillataart te maken met varkensreepjes in plaats van gehakt. Omdat het snel moest en ik wat kruiding nodig had in sausvorm deed ik er een pakje Chili con carne mix van Honig bij.

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 300 gram varkensreepjes
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 winterpeen
  • 80 gram pittige gemalen kaas
  • 3 maïstortilla’s
  • zonnebloemolie met chili-knoflook
  • olijfolie
  • pakje Chili con carne mix (Honig)

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij de ui en paprika in blokjes. Snij de winterpeen in dunne schijfjes.
  • Doe 1 eetlepel chili-knoflookolie en 2 eetlepels olijfolie in de wokpan. Voeg de ui toe. Laat een 3-tal minuten glazig worden.
  • Voeg de paprika en winterpeen toe in de wok. Laat een 5-tal minuten roerbakken.
  • Voeg de varkensreepjes toe. Goed bakken.
  • Los het pakje chili con carnemix op in 200 ml water. Voeg toe in de wok. Laat nog enkele minuten sudderen.
  • Neem een ovenschotel. Leg een tortilla op de bodem. Vul die op met de groenten-varkensreepjes. Daarboven een laagje kaas. Weer een tortilla. Weer de groenten-varkensreepjes. Kaas erop. Weer een tortilla. Afwerken met een kaaslaagje.
  • Zet de ovenschotel voor 7 minuten in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s