Tortillataart met gehakt

Altijd lekker zo’n gerechtje met gehakt en een heleboel groentjes. En dat dan stapelen tussen de tortilla’s.

Ingrediënten:

  • 4 grote tortilla’s
  • 700 gram gemengd gehakt
  • 1 avocado
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 grote ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode paprika
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 1 pakje chili con carne mix (Honig) (Liever zonder pakje? Bekijk dit)
  • 300 ml water
  • 1 potje zure room
  • 150 gram geraspte jonge kaas
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snij knoflook in kleine stukjes.
  • Snij de paprika en ui in kleine blokjes.
  • Snij de avocado in kleine stukjes.
  • Doe wat olijfolie in de pan en bak de knoflook en ui lichtjes.
  • Doe het gehakt erbij. Goed los roeren. Bak lichtjes.
  • Doe dan de paprika erbij. Goed roeren voor een 5-tal minuten.
  • Doe dan de tomatenblokjes en maïs erbij.
  • Klop het pakje chili con carne mix los in het water. Voeg dit bij de groenten en het gehakt. Nog een 2-tal minuten goed roeren tot de saus dik is.
  • Neem een vuurvaste schaal. Leg er een tortillaplak in.
  • Doe er het gehakt-groentenmengsel op.
  • Dan weer een tortillaplak.
  • Doe er weer het gehakt-groentenmengsel op. Strooi daarop zo’n 100 gram kaas.
  • Dan weer een tortillaplak.
  • Dan weer gehakt-groentenmengsel.
  • Sluit dan weer af met een tortillaplak.
  • Strooi bovenop de rest van de kaas en smeer de zure room erop.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s