Tomatensoep

De klassieker onder de soepen.

 

Ingrediënten (voor 8 personen):

  • 800 gram tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 stevige aardappels
  • 125 ml crème fraiche
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • braadboter
  • 1,5 liter water

Bereiding:

  • Snij de ui, tomaten en aardappel in stukjes.
  • Doe wat braadboter in de ketel en stoof de ui en aardappelen.
  • Voeg dan de tomaten toe. Even goed roeren.
  • Doe er 1,5 liter water bij en laat zo’n 20 minuten lichtjes pruttelen.
  • Mix even goed door en voeg goed wat peper toe. Ook wat zout en paprikapoeder.
  • Dan de crème fraiche erbij en goed roeren.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s