Tiramisu

Iedereen heeft het vast al gemaakt maar voor mij was het gisteren de eerste keer. Ik ben niet zo’n liefhebber van het cacaopoeder (vaak wat te bitter), daarom deed ik bovenop wat geraspte melkchocolade. En dat smaakte ook heerlijk!

Ingrediënten:

  • 500 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker + 20 gram suiker
  • vanille extract
  • 2 kopjes koffie
  • 30 ml amaretto
  • 1 pak lange vingers
  • 25 g geraspte melkchocolade

Bereiding:

  • Splits de eieren in 2 mengkommen.
  • Meng de dooiers met de mascarpone en de 150 gram suiker. Doe er een flinke scheut vanille extract bij. Mix het geheel rustig.
  • Klop het eiwit stijf met de 20 gram suiker.
  • Spatel het eiwit door de mascarponecrème.
  • Doe de amaretto bij de koffie en haal er de lange vingers door. Maak een bodem van koekjes in de schaal.
  • Doe er de helft van de mascarponecrème over. Leg daarop weer een laagje lange vingers.
  • Schep er nu de andere helft van de crème over. Hou een klein beetje over voor de topping.
  • Maak weer een laagje met lange vingers. Doe hierover nog een beetje crème.
  • Zet een nachtje in de koelkast en werk af met wat geraspte melkchocolade.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s