Tarte tatin met peer en rozijnen

Ik had weer zin om een snel nagerechtje te maken met bladerdeeg. De originele tarte tatin is natuurlijk met appel. Ik maakte hem met peertjes en rozijnen. Dat smaakte weer goed!

Ingrediënten:

  • 1 blik halve peren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram boter
  • 120 gram rozijnen
  • eetlepel kaneel
  • 1 rol vers bladerdeeg (Delhaize)

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snij de peren in kleine blokjes.
  • Verwarm de pan en doe er kristalsuiker in. Doe dan de boter in kleine stukjes bij. Goed roeren tot het een karamel wordt.
  • Doe de peren erbij samen met de rozijnen en de kaneel. Goed mengen. Laat dan een kwartiertje afkoelen.
  • Doe het perenmengsel in een rond bakblik.
  • Leg het bladerdeeg erover en klap de randen in de vormen. Als een soort tentje.
  • Zet het bakblik in de oven voor een 20-tal minuten. Zet een groot bord op het bakblik en draai het geheel om.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s