Tagliatelle met tomaten-groentensaus en spekjes

Een snelle pastahap…

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 500 gram AH excellent groene en witte tagliatelle
  • 2 blikjes tomaten in blokjes
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 200 gram spekblokjes natuur, ongezouten en ongerookt
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • boter
  • peper
  • zout
  • een 10-tal druppels tabasco
  • 3 eieren

Bereiding:

  • Snij de courgette in groffe blokjes.
  • Snij de paprika en ui in blokjes.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Verwarm een braadpan. Bak de spekblokjes met een klein beetje boter enkele minuten op een hoog vuur.
  • Voeg de courgette, ui en paprika toe aan de spekblokjes. Goed roeren voor een 5-tal minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en knoflook toe. Laat 10 minuten op een middelhoog vuur pruttelen.
  • Kruid bij met peper en zout. Voeg dan nog voorzichtig wat tabasco toe naar eigen smaak.
  • Bak in een braadpan 3 spiegeleitjes. Kruid met peper en zout. Leg dit eitje op einde op de pasta.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s