Mijn vriend eet graag tagliatelle met garnalen in kerriesaus. Dit wilde hij thuis ook eens maken en zo probeerden wij dit uit. Eenvoudig, makkelijk maar wel lekker!
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 250 gram grote garnalen uit de diepvries
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr tagliatelle (groene en witte mixverpakking)
- 1 ui
- peper en zout
- olijfolie
- 2 pakjes kerriesaus bij groenten (Knorr)
- 500 ml melk
Bereiding:
- Ontdooi de garnalen.
- Kook de pasta volgens de verpakking in zoutig water.
- Snij de ui in halve ringen.
- Verwarm de pan met olijfolie. Doe de ui erbij en laat aanfruiten.
- Hou de ui apart en bak de garnalen met de geperste knoflook. Doe dit een 2-tal minuten op een hoog vuurtje.
- Los de pakjes kerriesaus op in de melk en verwarm in een pannetje.
- Spoel de pasta even en voeg de kerriesaus, garnalen en uien toe. Meng alles goed.
Yes, gevonden, de saus uit het pakje! Een simpele kerriesaus is echt zó gemakkelijk te maken, Daisy! Rouxtje maken (gelijke delen boter/bloem), koude bouillon of melk erbij en pruttelen maar. Uitje met kerrie aanbakken, erdoor doen. Maar natuurlijk heeft Michel Roux nog veel betere ideeën op dit gebied 😉
Ik heb je overigens bij mijn links gezet, zie “ik schuif regelmatig aan bij”.
Dat moet ik dus gewoon eens uittesten. Klinkt goed makkelijk. Bedankt voor je reactie!