Salade met een Aziatisch tintje

Een salade met daarbovenop kippensaté met satésaus. De kip liet ik afkoelen. De saus heb ik er warm bovenop geserveerd.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 350 gram kippenfiletreepjes (+ 6 satéstokjes, in water geweekt)
  • 3 eetlepels ketjap manis + 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sesamolie + 3 eetlepels sesamolie
  • 1 rode ui
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1/2 rode paprika
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 koffielepel citroensap
  • 2 eetlepels kokospoeder
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels pistachenoten
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereiding:

  • Laat de kippenfiletreepjes zo’n 15 minuten marineren in 3 eetlepels ketjap manis en een eetlepel sesamolie.
  • Rijg de kippenfiletreepjes op 6 satéstokjes.
  • Doe 3 eetlepels sesamolie in een braadpan en laat de satéstokjes aan beide kanten aanbruinen op matig vuur. Strooi er wat sesamzaadjes over en laat afkoelen.
  • Snij de ijsbergsla in stukjes. De rode paprika in reepjes en de ui in ringen. Verdeel de groenten over 3 diepe borden.
  • Nu maken we de satésaus. Neem een ketel en doe er de kokosmelk, pindakaas, het citroensap en 1 eetlepel ketjap manis in. Goed roeren tot het een mooi geheel is.
  • We werken nu de salade af. Leg 2 satéstokjes op het saladebord met wat satésaus. Strooi er de kokospoeder, gebakken uitjes en pistachenoten over.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s