Ingrediënten:
- 5 grote uien
- 1/2 courgette (had een restje staan in de koelkast)
- 3 bosuitjes
- 200 gram pittige gemalen kaas
- 7-8 plakjes hartig deeg (diepvries)
- boter
- olijfolie
- 200 ml room
- peper
- zout
- paprikapoeder
- 3 eieren
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200°C.
- Laat de plakjes deeg ontdooien en vul er dan de overschaal mee. Wel eerst even de ovenschaal inboteren! Prik ook wat gaatjes in het deeg.
- Snij de uien in ringen. De courgette in blokjes en de bosuitjes in fijne ringetjes.
- Doe een beetje olijfolie in een braadpan en bak de ringen lichtjes. Na een 10-tal minuten de courgette en bosuitjes erbij.
- Neem een kom en klop de 3 eieren los met de room. Goed peperen, wat zout en paprikapoeder erbij.
- Doe 100 gram gemalen kaas in het eiermengsel. Roer het er goed onder.
- Doe de groenten in de ovenschaal, op het deeg. Giet er dan het eier-kaasmengsel overheen.
- Overstrooi met de overgebleven 100 gram gemalen kaas.
- Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.