Quiche met kaas en ui

Ingrediënten:

  • 5 grote uien
  • 1/2 courgette (had een restje staan in de koelkast)
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram pittige gemalen kaas
  • 7-8 plakjes hartig deeg (diepvries)
  • boter
  • olijfolie
  • 200 ml room
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 3 eieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Laat de plakjes deeg ontdooien en vul er dan de overschaal mee. Wel eerst even de ovenschaal inboteren! Prik ook wat gaatjes in het deeg.
  • Snij de uien in ringen. De courgette in blokjes en de bosuitjes in fijne ringetjes.
  • Doe een beetje olijfolie in een braadpan en bak de ringen lichtjes. Na een 10-tal minuten de courgette en bosuitjes erbij.
  • Neem een kom en klop de 3 eieren los met de room. Goed peperen, wat zout en paprikapoeder erbij.
  • Doe 100 gram gemalen kaas in het eiermengsel. Roer het er goed onder.
  • Doe de groenten in de ovenschaal, op het deeg. Giet er dan het eier-kaasmengsel overheen.
  • Overstrooi met de overgebleven 100 gram gemalen kaas.
  • Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s