Een beetje geïnspireerd op de broccolitaart van Pauline haar blog. Eenvoudig maar wel een leuk resultaat. Het moeilijkste was om mijn bladerdeegplakjes goed te snijden voor een ronde bakvorm.
Kruid het goed bij anders smaakt hij wat flauw.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rode paprika
- 1 broccoli
- 8 kerstomaatjes
- 1 rode ui
- 200 ml crème fraiche
- 4 eieren + 1 eitje voor het bladerdeegkorstje
- 6-7 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
- olijfolie
- mozarella
- gemalen kaas
- oregano
- peper
- zout
- paprikapoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Ontdooi de bladerdeegplakjes.
- Snij de paprika in stukjes, snij de broccoli in roosjes. Halveer de kerstomaatjes en snij de ui in ringen.
- Snij ook alvast de mozarella in stukjes.
- Kook de broccoli 8 minuten in zout water. Giet dan het water af. Laat goed uitlekken.
- Doe een beetje olijfolie in de pan om de paprika en ui kort te wokken.
- Meng in een kom de crème fraiche, de eieren, peper, zout en paprikapoeder.
- Schik de bladerdeegplakjes mooi in de bakvorm. Prik gaatjes in het deeg.
- Doe wat eigeel op het randje zodat hij straks mooi aanbakt.
- Doe alle groenten in de bakvorm. Giet het eiermengsel eroverheen en kruid af met oregano.
- Leg er stukjes mozarella op en een klein laagje gemalen kaas.
- Zet de vorm midden in de oven voor 50 minuten.