Perzikentaartje

Ik zag nog een blik halve perziken staan. Daar wilde ik vandaag nog iets mee doen! Het is een perzikentaartje geworden. Heel makkelijk maar wel erg lekker.

 

Ingrediënten voor 2 kleine taartjes (omtrek 16 cm):

  • 7-8 bladerdeegplakjes (uit de diepvries)
  • 100 gram suiker
  • 50 gr boter
  • 1 blik halve perziken
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eigeel

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snij de perziken in grove stukken.
  • Neem een lage braadpan. Zet het vuur hoog en doe de suiker in de pan. Voeg nu de boter toe. Goed roeren en laten karameliseren.
  • Voeg de perziken toe aan de karamel en roer goed in de pan.
  • Voeg de kaneel toe.
  • Bekleed de bakvormpjes met bladerdeegplakjes. Hou een tweetal plakjes over.
  • Doe de perziken in de vorm.
  • Snij de twee overgebleven bladerdeegplakjes in reepjes. Deze reepjes kan je dan over je taart leggen.
  • Klop het eigeel even los en smeer met een borsteltje nog wat eigeel op het bladerdeeg.
  • Laat nu 30 minuten in de oven bakken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s