Ingrediënten:
- 500 gram penne
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 prei, gesneden
- 1 courgette, in blokjes
- 1 ui, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum en rozemarijn)
- 1 eetlepel suiker
- 500 gram varkensgehakt
- braadboter
- geraspte parmigiano
Bereiding:
- Kook de penne volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Verwarm de pan. Doe er braadboter in en bak de ui glazig. Pers de knoflook erbij.
- Doe het gehakt bij de ui en bak het gehakt rul.
- Doe de prei, courgette en paprika erbij. Bak goed aan.
- Doe de tomatenblokjes erbij. Kruid met zout, peper, italiaanse kruiden en de suiker. Laat het vocht inkoken. Roer tussendoor.
- Schep de saus over de pasta en strooi er nog parmigiano overheen.