Penne bolognaise

Ingrediënten:

  • 500 gram penne
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 1 prei, gesneden
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum en rozemarijn)
  • 1 eetlepel suiker
  • 500 gram varkensgehakt
  • braadboter
  • geraspte parmigiano

Bereiding:

  • Kook de penne volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  • Verwarm de pan. Doe er braadboter in en bak de ui glazig. Pers de knoflook erbij.
  • Doe het gehakt bij de ui en bak het gehakt rul.
  • Doe de prei, courgette en paprika erbij. Bak goed aan.
  • Doe de tomatenblokjes erbij. Kruid met zout, peper, italiaanse kruiden en de suiker. Laat het vocht inkoken. Roer tussendoor.
  • Schep de saus over de pasta en strooi er nog parmigiano overheen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s