Pasta met courgette en ham

We zagen een tijdje geleden een receptenkaartje in de AH staan. En uitgeprobeerd. En het smaakte goed! We hebben andere pasta gebruikt, ook iets meer pasta gebruikt dan het originele recept. De courgette hebben we ook iets langer laten bakken. 1 min. vonden we wat te kort.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram gigli (Grand’Italia)
  • 1 courgette, in blokjes
  • 165 gram ham in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 125 gram mozarella, in blokjes gesneden
  • scheut olijfolie
  • 1 zak – 450 gram –  kruidige pastasaus (Bertolli)
  • peper
  • 1 zakje – 40 gram –  Zanetti Parmigiano Reggiano

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de verpakking. Giet dan af.
  • Verwarm de pan met olijfolie en bak de ui glazig.
  • Voeg peper toe.
  • Voeg de courgette toe en bak zo’n 3-tal minuten.
  • Voeg de ham toe en bak 1 min.
  • Voeg de saus toe en verwarm. Roer tussendoor goed.
  • Voeg de mozerella bij de saus.
  • Meng de pasta met de saus. Goed mengen.
  • Strooi er wat parmigiano over.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s