Ovenpasta met ei

De laatste tijd probeer ik de pakjes wat te mijden maar vandaag ging het niet anders… Een lekkere en makkelijk klaar te maken pasta. Had max. 35 minuten om te koken en kreeg op die tijd geen zelfgemaakte pastasaus gemaakt. Die binnen de tijd ook nog de oven had gezien….Het was een lekkere pasta, de prei geeft een lekkere smaak en de saus was al voldoende gekruid.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram penne
  • 200 gram schelpjes
  • 1 AH pastasaus bolognaise in zak
  • 1 prei
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 zoete ui
  • 100 gram gemalen pittige kaas
  • boter
  • 200 gram natuurspekjes
  • 4 eieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij de prei in ringen. Snij de ui in blokjes.
  • Kook de pasta volgens de verpakking en giet af.
  • Bak de spekjes in een pan, zonder boter. Zet de spekjes aan de kant.
  • Verwarm de pan met boter en voeg de ui toe. Bak glazig.
  • Voeg de prei toe. Goed roeren voor enkele minuten.
  • Voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Goed roeren.
  • Voeg de spekjes toe en roer goed.
  • Voeg de zak bolognaisesaus toe. Laat enkele minuten lichtjes pruttelen op middelhoog vuur.
  • Doe de pasta in een ovenschotel. Meng er de saus onder.
  • Roer er gemalen kaas onder.
  • Maak vier kuiltjes in de pasta. In elk kuiltje breek je een ei.
  • Zet de ovenschotel zo’n 20-tal minuten in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s