Moussaka

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • chili-knoflookolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram varkens-rundsgehakt
  • 15 gram oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 aubergines
  • 50 gram boter
  • 4 el bloem
  • 600 ml halfvolle melk
  • 200 gram gemalen kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze een 10-tal minuten tot ze gaar zijn. Giet dan af.
  • Snij de ui en knoflook fijn. Snij de oregano fijn.
  • Verwarm de pan en bak de ui en knoflook op. Voeg het gehakt en de oregano toe. Bak het gehakt bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een kwartiertje garen. Voeg peper en zout toe.
  • Zet de grill aan. Snij de aubergines in plakken (in de lengte). Bestrijk ze met de chili-knoflookolie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en gril ze voor een 6-tal minuten.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Nu maken we de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan. Voeg bloem toe en roer goed. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe en roer tot glad geheel. Voeg nog wat peper en zout toe.
  • Schep dan het gehak in een ovenschaal. Bedek met een laagje aubergine, dan aardappelen. Dan weer een laagje aubergines. Voeg dan de bechamelsaus toe. Bestrooi het geheel met kaas.
  • Bak de moussaka in 20 minuten goudbruin. Zet de gril nog even 5 minuten op voor een krokant korstje.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s