Maïssoep

Gisteren maakten mijn vriend en ik voor het eerst maïssoep. Het eindresultaat was een oranje soepje maar hij smaakte gelukkig wel naar maïs. Misschien volgende keer een gele paprika toevoegen?

Ingrediënten:

  • 1 blik maïs (300 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 lenteuitjes
  • 1 kippenbouillonblokje (bouillonketeltje van Knorr)
  • 8 dl  water
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Snij de paprika en ui in grove stukken. De lenteuitjes in fijne ringen.
  • Stoof de paprika, lenteui en gewone ui in wat olijfolie.
  • Laat de maïs uitlekken en hou het maïsvocht apart.
  • Voeg de maïs toe. Laat enkele minuten stoven.
  • Voeg het maïsvocht toe en een bouillonblokje. Laat enkele minuten sudderen.
  • Voeg 8 dl water toe en laat het een 30-tal minuten koken.
  • Mix de soep en kruid bij met peper en zout.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s