Kip met ananas en champignons

Donderdag maakte ik een lekker kippengerechtje met ananas en champignons. Ik vond het recept op Carolines blog. Geen gember toegevoegd, in mijn geval. En de verhoudingen liggen wat anders.
Dit gerechtje is heerlijk bij rijst.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 750 gram kipfiletstukjes
  • 600 gram champignons
  • 1 groot blik ananasschijfjes + 4 el ananassap van het blik
  • 1 eetlepel gewone kerriepoeder
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • boter
  • 2 el maïszetmeel
  • 6 el room
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • De kipfiletstukjes kruiden met peper en zout. Roer er de kerrie onder.
  • Snij de ui fijn en de champignons in schijfjes.
  • Verwarm de pan met boter en bak de kip. Doe er daarna de ui en knoflook bij. Bak tot de ui glazig is. Voeg de champignons toe en laat een 5-tal minuten bakken.
  • Roer in een kommetje het maïszetmeel los met het ananassap. Giet daar de room bij. Goed roeren. Voeg dit toe aan de kip. Roer dan goed tot de saus gebonden wordt.
  • Voeg de ananas toe en verwarm dit al roerend zo’n 2-tal minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s