Gehaktballen à la Marlies

In 2010 hebben we helaas afscheid moeten nemen van mijn vriend zijn moeder. Ze was een kei in het maken van gehaktballen. Ze maakte er altijd een heleboel zodat er enkele dagen gesmuld kon worden.  Mijn vriend maakt nog regelmatig de gehaktballen zoals zij die ook zo lekker kon maken. Gisteren mocht ik het even proberen met zijn hulp. Als we die eten, denken we nog eens extra aan haar. Dus hier het recept ‘gehaktballen à la Marlies.’

Ingrediënten:

  • zo’n 30 gram kruidenpaneermeel
  • zo’n 60 gram gewone paneermeel
  • 500 gr varkensgehakt
  • 1 grote ui
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • braadboter
  • water

Bereiding voor 6 gehaktballen:

  • Snij de ui heel fijn.
  • Meng het gehakt, de ui, eieren en het paneermeel in een mengkom en meng dit goed met beide handen. Mengen/ kneden tot het een vast geheel is. Als het gehakt te vochtig aanvoelt, voeg dan nog wat paneermeel toe.
  • Neem wat gehakt en rol tot een bal. Zorg ervoor dat het een stevige bal is. Rol zo 6 ballen.
  • Neem een diepe braadpan en laat er de boter in smelten. Leg de ballen erin zodat de pan goed gevuld is. Bak de ballen zo’n 2-3 minuten aan beide kanten bruin op hoog vuur. Blijf erbij zodat ze niet aanbranden.
  • Voeg nu water zo’n 1 cm water toe. Zet het deksel op de pan en laat de ballen zo’n 15 minuten op middelmatig vuur garen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s