Een simpele bloemkool met een sausje… maar heerlijk!
Ingrediënten (voor 3-4 personen):
- 1 grote bloemkool
- 1 ui, gehalveerd
- 1 blaadje laurier
- 2 tenen knoflook, in grove stukjes gesneden
- 75 gram bloem
- 75 gram boter
- 1/2 liter melk
- 100 gram gemalen pittige kaas + 75 gram gemalen kaas (strooien)
- 1 eetlepel zachte mosterd
- nootmuskaat
Bereiding:
- Verwarm de oven en zet op de grillstand.
- Snij de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool gaar in 12-14 minuten. Giet af.
- Verwarm de melk met een ui, knoflook en laurier. Laat voor een 10-tal minuten trekken zodat de smaak er goed in komt. Verwijder dan de ui, knoflook en laurier uit de melk.
- Verwarm ondertussen de pan. We maken nu een roux. Doe de boter erin. Klop de bloem eronder. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Roer goed. Voeg de 100 gram kaas toe. Goed mengen. Kruiden met nootmuskaat en de mosterd toevoegen.
- Doe de bloemkool in de ovenschotel. Giet de saus erover. Strooi dan de overgebleven kaas erover.
- Zet de schotel in de oven voor een 5-tal minuten.