Citroenkip met aardappeltjes

Ik werk zelden met citroenen maar ik had nog een citroen over. Deze heb ik dan verwerkt bij de kip. Het geeft een kruidig smaakje. Zeker een aanrader.

Ingrediënten (voor 4 grote eters), klaargemaakt in 2 ovenschalen:

  • 12 drumsticks
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1,2 kg vastkokende aardappelen
  • braadboter
  • 400 ml heet water
  • 4 bouillonketeltjes groenten (Knorr)
  • peper
  • zout
  • kerrie
  • paprika

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kruid de kip met zout, peper, kerrie en paprikapoeder. Bak ze aan in de pan. Verdeel de kip daarna over twee ovenschotels.
  • Was de aardappelen met de schil eraan. Snij de aardappelen in grove blokjes. Bak ze even aan in de pan (in het vet van de kip). Verdeel dan de aardappelen over de twee ovenschotels.
  • Snij de citroen in 8 partjes. Verdeel ze over de schotels.
  • Los de bouillonketeltjes op in heet water en verdeel de bouillon over de schotels.
  • Zet de schotels voor 1 uur in de oven. Roer elke 20 minuten even om.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s