Broodpudding

Ik kocht zaterdag het tweede boek van ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus. Daar zag ik een recept in staan van broodpudding. Dat leek me altijd al lekker maar had het tot vandaag nog nooit gemaakt. Het recept heb ik lichtjes aangepast.Hier het originele recept met het filmpje…

originele recept van Jeroen Meus met het filmpje

Het aangepaste recept van mij vind je hieronder. Ik hou van kaneel dus wat meer kaneel toegevoegd. Een extra peperkoekje, vanille-extract i.p.v. een stokje en amaretto i.p.v. rum gebruikt. Heerlijk tussendoortje!

Ingrediënten:

  • 400 gram wit brood
  • 4 peperkoeken
  • 100 gram rozijnen
  • 50 ml amaretto
  • 1 eetlepel kaneel
  • 6 dl melk
  • goede scheut vanille-extract
  • 80 gram bruine bastardsuiker
  • 100 gram witte chocolade
  • 3 eieren
  • vloeibare boter
  • bloem
  • bloemsuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Laat de rozijnen wellen in de amaretto.
  • Snij het brood (met de korstjes) in kleine stukjes. Doe dit ook met de peperkoeken. Doe dit alles in een mengkom.
  • Doe de kaneel en de suiker bij het brood. Voeg dan de eieren en rozijnen toe. Goed mengen.
  • Verwarm de melk met het vanille-extract op een zacht vuurtje. Voeg de melk toe aan het brood-eiermengsel. Goed mengen tot een glad mengsel.
  • Rasp wat chocolade (hoeft niet heel fijn te zijn) en meng het onder het broodmengsel.
  • Smeer de vloeibare boter uit in een cakevorm. Doe er dan een laagje bloem over.
  • Doe het mengsel in de cakevorm en strijk het glad.
  • Zet de cakevorm in de oven voor één uur.
  • Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s